Hoe geef ik een melding door?

Om een melding te kunnen doen hebben we eerst uw gegevens nodig. Daartoe stuurt u een kopie van uw identiteitsbewijs naar meldpuntvaccinatie@bpoc2020.nl. Vermeld in de email uw telefoonnummer. Na controle van uw identiteitsbewijs wordt u gebeld. Na een aantal vragen ontvangt u een eenmalige gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op het meldingsformulier.

In dit formulier beantwoordt u vragen over de aard van de klachten en de omstandigheden waaronder deze klachten hebben plaatsgevonden of nog steeds plaatsvinden. Dit formulier kunt u digitaal invullen en vervolgens digitaal verzenden. Wanneer wij, nadat u het formulier heeft ingevuld, nog vragen hebben nemen wij weer telefonisch contact met u op. Wanneer u een overlijdensgeval wilt melden dient u familie in de eerste graad te zijn van de overledene. Dit controleren wij o.a. aan de hand van uw legitimatie.

Met de KopieID-app maakt u een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. 

Veilige kopie met KopieID-app

Met de app KopieID kunt u in een kopie van uw identiteitsbewijs de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Dit kan bijvoorbeeld het burgerservicenummer (BSN) zijn maar ook een pasfoto of handtekening. Dit is afhankelijk van de organisatie en het doel van de kopie. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie. In dit watermerk vermeldt u het doel en de datum van de kopie. Het watermerk kunt u ook toevoegen als u niets heeft doorgestreept. U kunt de kopie vervolgens versturen of printen.

Het is ook mogelijk om de bewerkte kopie (dus als er gegevens zijn doorgestreept) veilig op te slaan. Op die manier is het mogelijk om een kopie te hergebruiken. Komt de kopie ooit in handen van fraudeurs? Dan is het dankzij de KopieID-app moeilijker om ermee te frauderen.

U kunt de KopieID-app downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

Wanneer wij u hebben gebeld en u van ons inloggegevens heeft gekregen, kunt u bij het meldingsformulier komen via onderstaande button.

Secured By miniOrange